هر همبرگر یک عامل مخرب محیط زیست است

هر همبرگر یک عامل مخرب محیط زیست است



یک فعال حقوق حیوانات می‌گوید هر همبرگر معادل 320 کیلومتر رانندگی با خودرو به محیط زیست آسیب می‌زند.

سمانه نافع در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در رابطه با باورهای اشتباه درباره گیاه‌خواری اظهار کرد: اینطور نیست که یک گیاه‌خوار صبحانه هویج بخورد، نهار کاهو و شام سیب زمینی. گیاه‌خواری علف‌خواری نیست و فقط یک شیوه زندگی سالم، متنوع، و حتی خوشمزه است.

وی ادامه داد: باید این تصویر در ذهن مردم تغییر کند. غذاهای گیاهی بسیار متنوع هستند. دغدغه‌های بسیار و سوالات زیادی در ذهن مردم وجود دارد که اگر درست پاسخ داده شوند می‌توانند مردم را به گیاه‌خواری تشویق کنند تا هم جسم و روح سالمتری داشته باشند و هم طبیعت سالمتری را تجربه کنیم.

این کارشناس تغذیه گفت: نمی‌خواهیم خیلی تخصصی و پیچیده صحبت کنیم اما گیاه‌خوارها چند دسته تقسیم می‌شوند. یک گروه فقط گوشت قرمز و گوشت مرغ نمی‌خورند اما دیگر محصولات حیوانی و حتی ماهی را مصرف می‌کنند. این دسته معتقدند انسان بالاخره به پروتئین حیوانی برای زندگی نیاز دارد.

نافع با بیان اینکه دسته دیگر که وگان یا وگن نامیده می‌شوند هیچ محصول حیوانی مصرف نمی‌کنند افزود: این گروه عسل، تخم مرغ، شیر و حتی مواد آرایشی که فراورده‌های حیوانی دارند را نیز استفاده نمی‌کنند. وگان‌ها هرچیزی که با استثمار حیوانات ساخته شده باشد را مصرف نمی‌کنند.

وی افزود: مردم باید بدانند با گیاه‌خوار شدن تنوع غذایی کاهش پیدا نمی‌کند. گیاه‌خواری ترکیبی از علم و هنر است. باید منابع گیاهی را بشناسیم و درباره نیازهای بدن انسان نیز شناخت داشته باشیم. همه غذاهایی که با گوشت یا منابع حیوانی درست می‌شوند، می‌توانند نمونه گیاهی نیز داشته باشند.

این فعال حقوق حیوانات تصریح کرد: وگانیسم یک راهکار است تا طبیعت را نجات دهیم. گیاهخواری می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، و حتی بسیاری از سرطان‌ها را کاهش دهد. اما سازمان‌های جهانی از جمله WHO باور دارند باید این شیوه تغذیه به صورت آگاهانه انتخاب شود.

نافع ادامه داد: 60 میلیارد جاندار در طول سال تولید و کشته می‌شوند تا تبدیل به غذای انسان شوند. همه این 60 میلیارد جاندار هویت دارند و مانند انسان باید از زندگی سهمی داشته باشند. تولید غذای این 60 میلیارد جاندار به مراتب از تولید غذای گیاهی برای 7 میلیارد انسان کره زمین سخت‌تر و مخربتر است.

وی گفت: هر انسان به طور میانگین در طول زندگی هفت هزار و 500 جاندار می‌خورد. متاسفانه این حیوانات در مراتع سبز و زیبایی که در تبلیغات می‌بینیم زندگی نمی‌کنند و کاملا خشک و صنعتی رشد می‌کنند.

این پژوهشگر مسائل محیط زیستی ادامه داد: عامل تخریب محیط زیست خودروها نیستند. دامداری صنعتی بسیار بیشتر از همه خودروهای جهان محیط زیست را تخریب می‌کنند. تنها 13 درصد از گازهای گلخانه‌ای جهان توسط وسایل حمل و نقل تولید می‌شود. درحالی که تا 51 درصد از این گازها از دامداری‌ها و مرغداری‌ها می‌آید.

نافع می‌گوید: هر همبرگر که می‌خوریم معادل 320 کیلومتر رانندگی گاز گلخانه‌ای وارد جو می‌کند و به محیط زیست آسیب می‌زند. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درباره

بدون دیدگاه

ارسال دیدگاه

اجرا شده توسط: همیار وردپرس