توصیه‌های هواشناسی کشاورزی در پی افزایش سرما

توصیه‌های هواشناسی کشاورزی در پی افزایش سرما


برداشت انگور و تولید کشمش و شیره در ملایر

سازمان هواشناسی با صدور اطلاعیه‌ای با اشاره به احتمال سرمازدگی پاییزه در باغات و مزارع راهکارهایی را برای جلوگیری از این اتفاق ارایه داد.

به گزارش ایسنا در اطلاعیه سازمان هواشناسی آمده است: با نفوذ زبانه‌های پرفشار سرد و کاهش قابل ملاحظه دما ۴ تا ۸ درجه سانتیگراد در البرز مرکزی و ۵ تا ۱۰درجه سانتیگراد در شمال شرق و شرق همراه با وقوع یخبندان طی فردا (۱۳ آبان ماه) در مناطق کوهپایه ای، البرز مرکزی، به ویژه استان های البرز، تهران، سمنان، در شمال شرق، خراسان شمالی، خراسان رضوی و شرق، خراسان جنوبی احتمال سرمازدگی پاییزه در باغات و مزارع وجود دارد. لذا توصیه‌های کشاورزی به شرح زیر است:
•مصرف کودهای پتاسه (سولو پتاس) و ترکیبات بُر و روی (مانند فروت ست) و کودهای اسید آمینه
•محلول پاشی کلات کلسیم روی میوه جهت افزایش کیفیت و جلوگیری از ترکیدگی میوه
•تسریع در برداشت ذرت با توجه به کاهش محسوس دما
•تسریع در برداشت محصولات باغی به خصوص انگور و سیب با توجه به کاهش محسوس دما
•تامین سوخت و سرویس و راه اندازی وسایل حرارتی و کنترل دما و رطوبت و تهویه در گلخانه‌ها و …
•تسریع در برداشت کلیه میوه‌های رسیده باغات، انواع سبزی‌ها و میوه‌های جالیزی
•محافظت از تاسیسات و مراقبت از سیستم‌های آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دمای سطح زمین
•تداوم افزایش رطوبت در مزارع و باغات با هدف تعدیل دمای محیط از طریق انجام آبیاری خارج نوبت
• ایجاد پوشش روی نهال‌های جوان و درختان آسیب‌پذیر (پلاستیک سیاه، گونی، پلی اتیلن و نایلون)
•خودداری از انجام هرس درختان
•استفاده از بخاری‌های باغی و روشن کردن آتش و ایجاد مه دود در باغات (به خصوص نزدیک صبح و بامداد)
•خودداری از انجام عملیات سم‌پاشی و محلول‌پاشی با توجه به کاهش محسوس دمای هوا
•کنترل سرمای پاییزه با مخلوط کردن هوای سرد و گرم در باغ به وسیله دستگاه مولد باد
•کنترل سرمای پاییزه از طریق مبارزه با باکتری‌های مولد هسته یخ با استفاده از باکتری کش‌ها

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درباره

بدون دیدگاه

ارسال دیدگاه

اجرا شده توسط: همیار وردپرس